RUST, NATUUR EN PRIVACY.
GENIETEN VAN EEN WELVERDIENDE VAKANTIE!

Top 10 bezienswaardigheden rondom Durbuy 

Wéris
Op enkele kilometers van Durbuy vandaan in de gelijknamige gemeente ligt het dorpje Wéris. Dit prachtige kleine dorpje is staat bekend om zijn Menhirs. Het dorp behoort tot de mooiste dorpjes van België en staat daarom op de lijst van Les Plus Beaux Villages de Wallonie. In het dorp en in de directe omgeving van het dorp zijn er meerdere megalieten en dolmen te vinden. Deze reusachtige stenen zijn hier om ombekende redenen hier weggezet. In het dorp is een klein megalieten museum te vinden. Vanuit het dorp kun je een wandeling langs de verschillende megalieten en dolmen maken.

www.mooistedorpjes.nl/landen/belgie/ardennen/weris/

 

Parc des Topiaires
In het Parc des Topiaires is een unieke verzameling aan vormgegeven buxusstruiken en bomen. Je komt tijdens een wandeling over het park allerlei verschillende buxusplanten tegen van eekhoorns tot olifanten en van zwaaiende oudjes tot spelende kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het hier tegen. In totaal zijn er meer dan tweehonderdvijftig verschillende figuren op het tien hectare grote terrein te vinden. Het park is dagelijks geopend en tegen een vergoeding te bezoeken. In de winterperiode is het park beperkt open. Het is tevens mogelijk om een rondleiding met een gids te maken.

http://topiairesdurbuy.be/-Topiaires-Durbuy-.html   

   

Bomal
Bomal is een klein dorp in de gemeente Durbuy op ongeveer vijf kilometer van Durbuy vandaan. Bomal ligt op de plaats waar de Ainse samenvloeit met de Ourthe. Het dorp is in de regio voornamelijk bekend om de grote drukke markt die hier iedere zondag georganiseerd wordt. Deze drukbezochte markt is met name in de zomermaanden erg populair bij de lokale bevolking maar ook bij de toeristen die in de buurt van het dorpje verblijven. Tijdens marktdagen ontstaat er in en rond het dorp een grote verkeersopstopping met bezoekers die in of uit het stadje willen. 

www.allesoverdeardennen.nl/bezienswaardigheden/markt-van-bomal.htm   

      

Toeristentreintje
Zoals iedere zichzelf respecterende toeristische bestemming in Nederland of België is er ook in Durbuy een toeristentreintje te vinden. Het treintje neemt je mee door het kleine maar prachtige historische centrum van Durbuy. Daarnaast rijdt het treintje heen en weer tussen de verschillende bezienswaardigheden van Durbuy zoals het Parc des Topiaires en de microbrouwerij Marckoff. Een treinreis met de toeristentrein kost enkele euro's. Je kan ook een combinatieticket kopen waardoor je in sommige gevallen goedkoper uit bent.

     

Het labyrint van Barvaux
Het labyrint van barvaux is één van de populairste bezienswaardigheden in de buurt van Durbuy. Het labyrint is gemaakt op een elf hectare groot maïsveld waar in totaal ongeveer tien kilometer aan wandelpad te vinden is. Tijdens je wandeling door het labyrint kom je acteurs tegen die een bezoek aan het labyrint nog leuker en spannender maken. Grote delen van het labyrint worden ieder jaar opnieuw aangelegd. Vaak gebeurt dit in een actueel thema waardoor een bezoek ook voor de kleintjes erg leuk kan zijn. Het labyrint van Barvaux is geopend van begin juli tot eind september.

www.lelabyrinthe.be/nl  

 

Ourthe

De Ourthe ontstaat nadat de Oostelijke Ourthe en Westelijke Ourthe samenvloeien in de Ourthe. De Westelijke Ourthe ontspringt bij het Belgische plaatsje Libramont en de oostelijke bij het plaatsje Ourthe. Durbuy ligt aan de Basse-Ourthe dit is het deel van de rivier dat gevormd wordt na het stuwmeer van Nisramont. In de buurt van Durbuy voegen de Ambléve en de Vesder zich samen met de Ourthe om vervolgens samen in de buurt van Luik in de Maas te stromen. De Ourthe is één van de populairste rivieren in de Ardennen om te kajakken. In de buurt van Durbuy bevinden zich dan ook meerdere kajak en kano verhuurbedrijven.

      

Historische centrum
Het kleine maar prachtige historische centrum van Durbuy heeft misschien wel de grootste aantrekkingskracht op de toeristen die in de buurt van de stad verblijven. Naast enkele unieke winkeltjes vindt je er enkele gezellige cafés en bijzonder goede restaurants. De oude geplaveide smalle straatjes vergroten het knusse gevoel van de stad alleen maar. Alles in de het centrum van Durbuy ademt de oude gezellige sfeer van lang vervlogen tijden. Net buiten het oude centrum van Durbuy is een groot parkeerterrein vanwaar je gemakkelijk naar het centrum kan toelopen.

   

Mountainbiken
Er kunnen vanuit Durbuy meerdere mountainbiketochten gereden worden in verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsniveaus. De verschillende mtb-routes worden aangegeven met het internationale mtb-teken een driehoek met daaronder twee cirkels. De verschillende routes hebben allemaal hun eigen kleur. Bij de plaatselijke office du tourisme is er een kaart te verkrijgen waar de verschillende routes en de zwaarte van de route op te vinden zijn. Voor wie niet in het bezit is van een eigen mountainbike kan bij één van de bedrijven in de buurt van Durbuy een mtb huren. Het is echter wel verstandig om deze van te voren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Bij sommige verhuurbedrijven kan je een mountainbiketocht combineren met een afvaart van de Ourthe.

     

Golfen
Er zijn in de buurt van Durbuy twee golfclubs te vinden en in het stadje zelf ligt een midgetgolfbaan. Ook in Barvaux is er een midgetgolfbaan te vinden. De bekendste golfclub in de buurt van Durbuy ligt net buiten de gemeente dit is de Five Nations Golf Club. Deze golfbaan wordt gezien als één van de mooiste van België en behoort tot de vijftig mooiste banen ter wereld. Er zijn achttien verschillende en uitdagende holes te vinden. De andere golfclub de Bleu Green ligt wel binnen de gemeentegrenzen van Durbuy. Ook hier zijn achttien verschillende holes te vinden. De midgetgolfbanen van Durbuy en Barvaux zijn het gehele jaar geopend.

  

Microbrouwerij Marckoff
In Durbuy staat de microbrouwerij Marckoff. Dit bier wordt hier al sinds de zestiende eeuw gebrouwen. Hoewel het bier enkele eeuwen uit de stad is weggeweest is de oude traditie sinds de 1989 weer opgepakt en wordt er bier gebrouwen in Durbuy. Het is een microbrouwerij wat inhoud dat het bier maar in beperkte oplage wordt gebrouwen en dat de verkoop voornamelijk gebeurt aan de lokale horeca en aan de bezoekers van de brouwerij. Het Marckoff bier heeft een prachtige wat troebele amberkleur en heeft een fruitige maar lichtbittere smaak. Het bier heeft een alcohol percentage van 6,5 procent.